Alles is realiseerbaar

Kom eens praten met Pirmatech.

Wij staan in voor herstelling, ontwerp, ontwikkeling, uitvoering en plaatsing van al uw technische installaties en projecten.

Exact op maat van uw business, uw infrastructuur én uw budget.

1945

De roots van onze firma liggen in 1945, toen machineonderhoud en –herstellingen de hoofdactiviteit vormden.

1989

In 1989 verhuisde de firma van Kessel-lo naar het industriepark in Heverlee en kreeg toen pas de naam Pirmatech. Naast atelierwerk werden er ook technische sluitingen verkocht.

2010

In 2010 werd Pirmatech overgenomen door het studiebureau Easytech van Els Crabbé en Johan Boon met als doel een derde activiteit toe te voegen: engineering en ontwerp.

In het moderne atelier worden sindsdien onderdelen op maat gemaakt en gebeurt de constructie en opstart van procesinstallaties en automatiseringsprojecten. Zeven vakmensen voeren deze werken uit. Ze bedienen draai- en freesmachines, snijden met een waterjet en plooien onderdelen. Samen met vier gecertificeerde lassers worden alle ontwerpen in huis gemaakt. Pirmatech maakt ook de elektrische kasten voor de eigen projecten zelf en programmeert de besturingssystemen.

Qua verkoop biedt Pirmatech voortaan een uitgebreid gamma van industrieel sluitwerk. We vertegenwoordigen daarbij gerenommeerde fabrikanten zoals Dirak, Pinet, Dzus ea.

De engineering- en ontwerpactiviteiten starten bij Pirmatech letterlijk van nul. Samen met de klant wordt een idee stap voor stap uitgewerkt.

Pirmatech heeft ook ruime ervaring opgebouwd met het ontwerpen en maken van prototypes, testopstellingen en kleine en grote automatiseringsprojecten.

Easytech, de eigenaar van Pirmatech, staat nog steeds in voor de engineering en de haalbaarheidsstudies voor grotere en complexe projecten, waarvan de uitvoering vooral gebeurt door derden.